Zakaj so spletne strani najpomembnejši faktor vašega marketinga?

13. 11. 2017

Primer dobre in slabe spletne strani

Nazadnje smo pisali o pomembnosti SSL certifikata na vaši spletni strani, tokrat pa bomo obravnavali še večji faktor do uspeha. Večina podjetij, oziroma nasploh lastnikov spletnih strani, se ne zaveda pomembnosti, ki jo prinaša izdelava spletnih strani. To še posebej velja za tiste, ki imajo spletno stran z namenom pridobivanja novih strank in kupcev. Medtem, ko je marketinška strategija tista, ki kupca ali stranko pripelje na vašo spletno stran, je izdelava spletne strani tista, katera kupca prepriča h končni odločitvi, kupiti ali ne.

Nekaj pomembnih faktorjev, ki potrjujejo kako pomembna je izdelava spletnih strani.

Študije kažejo, da se več kot 75% obiskovalcev na podlagi dizajna izdelane spletne strani odloči, ali bo zaključilo svoj nakup ali ne. Zato si je težko privoščiti, bi bi bila vaša spletna stran narejena slabo, nihče seveda ne želi izgubljat kupcev.

Drug argument kaže, da ima dizajn izdelane spletne strani velik vpliv na konverzije. Že minimalne spremembe v izdelavi strani se lahko pokažejo izjemno uspešne pri dejanjih obiskovalcev. V kolikor strani ne potrebujete samo za lažjo predstavitev in brezpredmetno prisotnost na spletu, zaupajte izdelavo spletne strani strokovnjakom, saj lahko že eno sam prestavljen gumb povzroči ravno to kar ste potrebovali.

Tudi če se oglašujte “offline” torej preko tiskanih, radijskih in televizijskih kanalov, dejstvo ostaja, da bodo uporabniki še vedno želeli vaše izdelke kupiti, ali pa vsaj preveriti na spletu. Tudi če vam spletna stran služi samo kot spletna vizitka, ne želite da je uporabnikov prvi vtis tak, ki ne odraža profesionalnosti vašega podjetja.

Izdelava spletne strani pomeni veliko več kot samo vizualni vtis.

 

Primer dobre in slabe spletne strani

Poleg očitnega, izdelava spletne strani vpliva tudi na uporabnost, uporabniško izkušnjo ter samo strukturo za optimizacijo. Marsikdo ne ve, da je treba že med izdelavo spletne strani razmišljati kaj storiti, da se bo spletna stran uvrščala na visokih pozicijah na Googlu.

Še en faktor, zelo pomemben zaradi same pozicije v iskalnikih in tudi zaradi uporabniške izkušnje, je hitrost spletne strani. Raziskave kažejo, da večino uporabnikov zapre spletno stran, če se ta ne naloži v manj kot 4 sekundah. To tudi Google zazna kot “nesprejemljivo” in ponovno je na vrsti padec v pozicijah spletne strani na v iskalniku Google.

Zakaj bi si sami izdelali spletno stran?

Če se z izdelavo spletnih strani ukvarjate prvič, pravzaprav ni enega dobrega razloga, da ne bi tega raje pustili strokovnjakom. Morda se lahko vprašate naslednje:

  • Ste že kdaj nastavljali strežnik?
  • Znate preusmeriti domeno, da bo kazala na strežnik?
  • Znate namestiti SSL certifikat?
  • Znate namestiti WordPress?
  • Veste katere ukrepe prijeti, da bo spletna stran, varna?
  • Veste kje urediti, da se bo delala varnostna kopija izdelane spletne strani?
  • Veste kje začeti iskati, ko se vam pojavi prva napaka?

To je samo peščica vprašanj s katerimi se boste morali soočiti pri izdelavi spletne strani in če ste samo na eno vprašanje odgovorili negativno, je morda čas da razmišljate o alternativi. Seveda vsakemu lahko uspe, in prepričan sem, da tudi marsikomu bi uspelo, vprašanje pa je, ali je to vredno vašega časa.

Sedaj ko ste seznanjen z nekaterimi pastmi in tudi nasveti, lažje razumete kako pomembna je izdelava spletne strani. Glede na to, kakšne so cene izdelave spletne strani na trgu je mala verjetnost, da bi se vam izplačalo kaj drugega, kot kontaktirati izdelovalca spletnih strani. Pa še to, seveda ne pozabite da mora biti spletna stran prilagojena za vse mobilne naprave in tablične računalnike, ampak o tem več prihodnjič.