Spletna prodaja je za vsako podjetje več kot dobrodošla, njena popularnost pa z leti le še narašča. Ljudje s(m)o ugotovili, da nakupovanje iz udobja lastnega naslanjača ni tako zelo nesmiselno, kot se je morda sprva zdelo. Vendar morate, če si želite, da bodo ljudje v vaši spletni trgovini nakupovali, poskrbeti za kvalitetno, odzivno in zanesljivo spletno trgovino, poleg tega pa je potrebno bodočemu kupcu ponuditi kar se le da natančen opis in prikaz produkta, ki ga ponujate. Gola fotografija morda več ne bo dovolj.

V podjetju Splet99 poskrbimo za pripravo visoko kakovostne, prilagodljive in odzivne spletne trgovine. Ker si pri nas želimo, da bi imeli vi čim manj dela z digitalnim aspektom, vam ponujamo tudi možnost zakupa domene in strežnika, kasneje pa se lahko na nas zanesete tudi pri vzdrževanju spletne trgovine.

WooCommerce prinaša številne prednosti

Postavitev spletne trgovine poteka na platformi WordPress s pomočjo vtičnika WooCommerce. Med drugim omenjena platforma omogoča tudi dokaj enostavno upravljanje s spletno trgovino, kar vam bo precej olajšalo dodajanje ali odvzemanje izdelkov, spremljanje prodaje ter upravljanje s strankami.

WooCommerce se lahko pohvali še z dodatno prednostjo – podatki o vaših strankah vam bodo ves čas na voljo. Informacije, povezane z zgodovino kupcev in nakupi ter uspešnostjo trgovine, so bistvenega pomena za uspešno spletno trgovino. Če za e-poslovanje uporabljate platformo tretje osebe, se vaši podatki izgubijo, če se ti zaprejo. Če pa se odločite za izdelavo spletne trgovine na platformi WooCommerce, vam bodo podatki vedno na voljo, poleg tega pa boste zanje odgovarjali sami.

Hkrati bo tudi vaš nadzor nad izdelki praktično neomejen, saj lahko vnašate neomejeno mnogo izdelkov, izbirate med različnimi vrstami izdelkov, prilagajate opise, cene, prevzamete pa lahko tudi nadzor nad svojo zalogo. Na spletni trgovini boste lahko omogočili tudi kupone in popuste, strankam pa boste lahko ponudili možnost ocenjevanja izdelkov.

Spletna trgovina, ki vam jo bomo pripravili pri nas bo estetsko dovršena in pregledna. Strankam bo omogočala pregledno gibanje po strani ter brskanje med izdelki.

Poskrbimo, da bo spletna trgovina tudi mobile-friendly

Kot smo omenili že zgoraj, živimo v dobi, ko večino nakupov opravimo kar preko pametnega telefona ali tabličnega računalnika. Zato je nujno, da pri izdelavi spletne trgovine poskrbimo za to, da bo le ta prilagodljiva med različnimi ekrani. Odzivno oz. responsive spletno mesto v svoji osnovi predstavlja tip oblikovanja, ki se prilagodi ekranu katerekoli naprave. Prav tako se morate zavedati, da Google sedaj kaznuje spletne strani, ki niso prijazne mobilnim napravam, tako, da jih uvršča niže med iskanimi zadetki, vaše potencialne stranke pa vas tako, v primeru, da vaša spletna trgovina ni prilagojena tudi za telefone in tablične računalnike, morda ne bodo našle. Še več – pot jih bo morda popeljala h konkurenci.

Pri izdelavi spletne trgovine ne smemo pozabiti na natančno predstavitev izdelka

Vsak izmed nas si želi produkt, ki ga bo kupil, tudi videti. Fotografije izdelka so nam lahko pri tem v veliko pomoč. Zadnje čase pa pravi hit predstavljajo predstavitveni videi izdelkov. Raziskave so pokazale, da lahko s pomočjo videoposnetkov na spletnih mestih z e-trgovino povečate konverzije za kar do 80%. Pri predstavitvi produkta moramo biti ustvarjalni. Ni nujno, da porabimo ogromno denarja za produkcijsko ekipo z razsvetljavo, zvočnimi efekti in post-produkcijo. Kupci si samo želijo videti izdelek, zato bo že kakovosten video posnet z dobro kamero na mobilniku dovolj. V kolikor vam vaši dobavitelji priskrbijo že izdelane profesionalne posnetke, pa jih zagotovo vključite v svojo trgovino.

Kljub vsemu pa predstavitvene fotografije in videi ne bodo zadostovali. Poskrbeti je potrebno tudi za kvalitetne opise izdelkov. Opisi izdelkov naj bodo izvirni, vsebujejo pa naj tudi ključne besedne zveze, po katerih bodo kupci izdelek iskali. Izogibati se je potrebno kopiranju opisov, saj bo le-to škodovalo poziciji spletnega mesta v brskalniku.

Ocene strank so lahko orodje, s katerim potencialnega kupca spremenite v dejanskega

Nikakor ne smete pozabiti na pomen ocene strank. Zato prosite stranke za oceno produkta ali nakupovalne izkušnje. Ko oceno dobite, jo tudi jasno prikažite, da jo bodo videli drugi obiskovalci vaše spletne strani. Najdete lahko celo vrsto orodij, ki omogočajo oddajo ocen na spletnih trgovinah. V Splet99 vam bomo pomagali izbrati najprimernejšega za vas in vaš produkt.

Hitrost je eden izmed najpomembnejših faktorjev pri uspešnosti spletnega mesta

Hitrost spletne trgovine je še ena na spisku stvari za katero bomo poskrbeli pri nas. Poleg pravilne odločitve pri izbiri strežnika, lahko na hitrost spletne trgovine močno vplivajo slike, ki jih imamo na spletni strani, zato je potrebno biti pazljivi in jih zmeraj shranjevati kot „Web safe“ opcijo. Poleg velikosti slik pa je lahko razlog za počasno nalaganje spletne strani tudi (pre)počasno gostovanje. Dan danes vam priporočamo, da izberete SSD hosting, ki je sicer res dražji od navadnega gostovanja, vendar prinaša vidne rezultate, saj je uporabniška izkušnja občutno boljša. Naj razložimo – SSD je okrajšava za solid state drives. Gre za vrsto trdega diska, ki v diskovnem pogonu nima gibljivih delov, kot jih imajo tradicionalni trdi diski. SSD diski so od 100 X-1000 X hitrejši od tradicionalnih trdih diskov.

Https protokol – kaj je to in ali ga zares potrebujem?

Pri izdelavi spletne trgovine nikakor ne smete pozabiti na https protokol, ki je dan danes standard na vseh spletnih mestih, kjer poteka kakršnokoli plačevanje. Google je v izjavi za javnost tudi dejansko navedel, da daje prednost HTTPS ali varnim spletnim mestom. SSL certifikati danes relativno ugodni in so vsekakor zelo koristna naložba, zato poskrbite, da ga bo vaša spletna trgovina imela.

Potrebujete spletno trgovino?

Kontaktirajte nas mi pa vam bomo z veseljem pomagali z dodatnimi informacijami.

Pokličite nas ali pošljite povpraševanje in še isti dan vam bomo pripravili ponudbo!

041 529 073

info@splet99.net

FB messenger

Whatsapp

Oblikovanje vizitk

Za grafično oblikovanje vizitk ponavadi porabimo več časa, kakor si naročnik predstavlja. Predno dobimo končni izdelek, ki ga pošljemo v vpogled naročniku, oblikujemo sigurno vsaj pet različnih kombinacij. Da bo končna podoba vizitke kot se šika je potrebno biti pozoren na marsikatero podrobnost.
Prva naj bo, da vedno večkrat preverite pravilnosti vaših podatkov, da ne pride do neljubih situacij, ko so vizitke že natiskane.
Pred oblikovanjem je potrebno določiti ali naj bo vizitka eno ali dvostranska. Včasih je dvostranska vizitka primernejša, to še posebej velja za tiste z veliko informacij. Podatke o podjetju, davčno številko in podobne zadeve ni primerno tlačiti na isto stran kot najnujnejše osebne kontaktne podatke.
Dvostranska vizitka je primerna tudi za večjezične vizitke, kjer lahko na zadnjo stran naredimo kopijo prve strani, a v drugem, recimo angleškem jeziku. Vizitka naj bo v vsakem primeru skladna z vašo spletno stranjo, logotipom oziroma celostno podobo vašega podjetja. Dimenzija naj bo vsekakor standardna in v nobenem primeru večja kot bančna kartica. Za dodatni vtis in boljšo obliko ji lahko namenimo razne premaze ali naprimer zaobljene robove.

Cena vizitke

Čeprav je bila še nedolgo nazaj vizitka nek dodaten luksuz pa je njena vsesplošna razširjenost in tehnologija tako napredovala, da so tudi cene naprav za tisk vizitk padle na povsem dostopne cene vsakomur.
Drugače je z orodji za oblikovanje, saj so le ta, v kolikor so dobra in uporabna, vseeno ohranila visoko ceno.
Če vzporedno s tem izpostavimo še dejstvo, da vsak, ki želi natisniti svojo vizitko ni obenem tudi grafični oblikovalec, res ni nekega smisla plačevati tega stoška, ko pa vam bomo mi oblikovali vizitko po vaših željah in naših izkušnjah za enkraten znesek 49 eur oziroma 69 eur za obojestransko vizitko.

Pripravljeni na sodelovanje?

Kontaktirajte nas

Pokličite ali pa nam pošljite povpraševanje.
Odgovorili vam bomo še isti dan.

© Splet99    |    Varstvo osebnih podatkov    |    Splošni pogoji poslovanja