Če berete te vrstice potem je najverjetneje izdelava logotipa nekaj kar vaše podjetje trenutno potrebuje. Sedaj se vam porajajo vprašanja. Kakšen je dober logotip? Komu zaupati izdelavo? Je bolje obnoviti obstoječega ali izdelati povsem novega? Brez skrbi, tu smo, da vam odgovorimo na vsa vaša vprašanja. Za začetek se lotimo največje dileme. Izdelava novega logotipa ali obnova logotipa?

Odgovor je sila preprost, a žal vam ga ne moremo odgovoriti, vsaj ne dokler ne vidimo vašega obstoječega logotipa. Na podlagi tega bo v nekaj sekundah jasno ali za vsako ceno potrebujete novega ali pa je vaš logotip še dovolj »ok«, da lahko iz njega izpeljemo modernejšo različico. Zato vas vabimo, da nas pokličete ali nam pošljete povpraševanje in z veseljem vam bomo svetovali kako se najbolj efektivno lotiti osnove vaše grafične podobe.

Kaj je dober logotip?

Čeprav vsesplošnega odgovora ni, nas večina ljudi ve, kaj je dober logotip. Opisati ga ne znamo, vemo pa, da je dober, ko ga vidimo.
Trendi oblikovanja logotipa so eni najhitreje spreminjajočih se trendov v grafičnem oblikovanju in ravno s tem razlogom na spletni strani nimamo objavljenih bogatih referenc logotipov, ki smo jih izdelali skozi leta. Kljub temu ter morda ravno s tem razlogom, se je v zadnjih letih vselej oblikovalo neko pravilo »Manj je več«. Ampak kakorkoli se sami strinjamo s tem, »manj« vseeno še ne definira vseh pogojev za dober logotip.
Pri Splet99 smo nekako ustvarili neko novo pravilo. Logotip mora biti brezčasen. To pomeni da se izognemo največji napaki oblikovanja logotipa, da ga povozi čas. V naslednjem odstavku si poglejte kako se mi lotimo izdelave logotipa.

Pokličite nas ali pošljite povpraševanje in še isti dan vam bomo pripravili ponudbo!

041 529 073

info@splet99.net

Whatsapp

Oblikovanje logotipa

Logotip je grafični element, včasih tudi samo beseda, besedna zveza ali znak. Oblikovanje logotipa je najpogostejše naročena storitev pri grafičnem oblikovanju.
Da začnemo ustvarjati je potrebno definirati barvo / barve, posamezna razmerja med elementi ter samo obliko logotipa. Tu se navezujemo na zgoraj navedeno trditev, logotip mora biti brezčasen.
To nekako pomeni, da se ne smemo trmoglavo oprijemati nečesa, kar je moderno letos, čez eno leto pa morda ne bo več. Lep primer tega so živo oranžne in zelene hiše fasad po vsej Sloveniji, ki so bile »muha enodnevnica«, če ne celo modni hit pred leti. Povejte, kdaj ste nazadnje videli hišo z živo zeleno fasado, ki vam je bila všeč. V zadnjih 5 letih gotovo ne.
Nauk zgodbe je, da se ne oklepamo modnih muh, tipografije, barv, oblike in nasploh takih in drugačnih komplikacij. Tako kot barva mora biti tudi pisava čimbolj preprosta. Senčenje, prelivanje barv, uporaba 3D simbolov, vse bo šlo iz mode, prišlo nazaj in spet zamrlo. Sama preprostost bo pa še vedno naprej prevladovala.

oblikovanje logotipa splet99

Logotip podjetja

Logotip je najbolj prepoznavno sredstvo podjetja. Praktično vsako podjetje ima svoj logotip, ki ga lahko vidimo na raznih pogodbah, cenikih in reklamnih materialih, kot so na primer poslovne vizitke, informativni priročniki, letaki, plakati ipd…
V primeru, da že imate obstoječi logotip pa bi ga radi le renovirali oziroma prenovili, lahko le posodobimo in nekoliko obnovimo vaš logotip. Naše grafično oblikovanje je namreč zelo fleksibilno, saj je stranka vedno na prvem mestu.
Logotipi so pomembni tudi zato, ker se tako podjetje svojim partnerjem in strankam vizualno vselej enako predstavi in postane prepoznaven ravno po logotipu. Če pomislite na podjetja kot so Mercator, Lidl, McDonald’s, Nike in Adidas potem si verjetno tudi predstavljate njihove logotipe. Za širšo prepoznavnost so zato logotipi ključnega pomena. Logotip je lahko namenjen posameznemu izdelku ali pa celotnemu podjetju.

Cena izdelave logotipa

Cena izdelava logotipa je sicer lahko variabilna, a vseeno pri podjetju Splet99 lahko podamo neko osnovno ceno za izdelavo – 79 EUR. Plačali nam boste, kot za vse naše storitve na koncu, ko boste z njim popolnoma zadovoljni.
Zaupajte nam vaše želje! Morda vam je všeč logotip konkurenčnega podjetja, modra imate v mislih neke barvne kombinacije? Vselej imejte v mislih preprostost.
Vzemimo za primer logotip podjetja Samsung. Dejansko gre za napis »Samsung« v modri barvi s preprosto, ne izstopajočo izbiro pisave. Enako novejši primer Netflix. Za Amazon logotip verjamem, da naročniku sploh ni bil všeč, ko ga je prvič videl, a je dovolj preprost in unikaten, da je isti že mnogo let. Kdaj ste nazadnje videli, da sta Adidas oziroma Nike spremenila tipografijo oziroma celoten logotip? Nista ga. Ker je enobarven, ker ima povsem preprosto pisavo, kar je že dovolj za dolgoletni uspeh. Na koncu še zanimivost. Nike je za izdelavo logotipa plačal preračunanih 45 eur!

Pripravljeni na sodelovanje?

Kontaktirajte nas

Pokličite ali pa nam pošljite povpraševanje.
Odgovorili vam bomo še isti dan.

© Splet99    |    Varstvo osebnih podatkov    |    Splošni pogoji poslovanja