FAQ

Pogosta
vprašanja

Naša pogosto zastavljena vprašanja ponujajo številne informativne odgovore, ki vam bodo pomagali hitro rešiti vsako težavo. Vzemite si čas in jih preberite ter se seznanite z našimi storitvami!

Kakšne je cena izdelave spletne strani oz. trgovine?

Izdelava spletne strani je lahko preprost ali bolj komliciran postopek, tako cena za to storitev lahko varira glede na velikost in zahtevnost projekta. V nadaljevanju si bomo podrobneje ogledali dejavnike, ki vplivajo na ceno izdelave spletne strani.

Eden od najpomembnejših dejavnikov, ki vpliva na ceno izdelave spletne strani, je velikost projekta. Večja in bolj zahtevna spletna stran bo stala več kot manjša in preprostejša spletna stran. Velikost projekta vključuje število strani na spletni strani, kompleksnost dizajna, količino funkcionalnosti in število potrebnih integracij (npr. CRM sistem, e-trgovina, itd.).

Drugi pomemben dejavnik, ki vpliva na ceno izdelave spletne strani, je način izdelave. Obstajata dva glavna načina izdelave spletne strani: ročna izdelava brez osnove in izdelava na platformi. Ročna izdelava pomeni, da bo strokovnjak za spletne strani zgradil spletno stran ročno iz “nule”, kar pomeni, da bo prilagojena natančno tako, kot ste si zamislili. Idelava na platoformi pa pomeni, da bodo uporabljene platforme za izdelavo spletnih strani, kot so WordPress, Wix, in Weebly. Te platforme omogočajo lažjo in hitrejšo izdelavo spletne strani, vendar so omejene glede prilagodljivosti in funkcionalnosti.

Spletne strani ročne izdelave so precej dražje, plaforme kot sta Wix in Weebly pa precej omejene, še posebej to velja za slovenski jezik. Prav tako obe platformi hitro naneseta večji mesečni strošek kot bi ga lahko. Neka zlata sredina je tuka platforma WordPress, katero največkrat uporabljamo tudi sami.

Naročnina za vzdrževanje in posodabljanje spletne strani je še en dejavnik, ki vpliva na ceno. Nekateri izdelovalci spletnih strani bodo zaračunali mesečno naročnino za vzdrževanje in posodabljanje spletne strani, medtem ko drugi ne bodo. Če se odločite za spletno stran, ki zahteva redno vzdrževanje in posodabljanje, boste morda morali vključiti to strošek v ceno. Pri nas tega od vas ne zahtevamo, ampak samo toplo priporočamo.

Cena izdelave spletne strani se lahko gibala od nekaj sto evrov do več tisoč evrov. Vse je odvisno od velikosti in zahtevnosti projekta, načina izdelave in potrebnosti vzdrževanja in posodabljanja. Zato je pomembno, da preden se odločite za izdelavo spletne strani, natančno določite svoje potrebe in zahteve, ter se posvetujete s strokovnjakom, ki vam bo lahko dal realno oceno cene za izdelavo spletne strani.

Za primer lahko vzamemo, da cena za izdelavo preproste spletne strani, ki vsebuje le nekaj strani in temeljito funkcionalnost, lahko stane od 500 do 1500 evrov. Medtem ko lahko cena za izdelavo zahtevnejše spletne strani, ki vključuje e-trgovino, CRM integracijo, in upravljanje komentarjev, lahko stane od 2000 do 10.000 evrov ali več.

V končni fazi, cena izdelave spletne strani je odvisna od vaših potreb in želja, in kot taka se lahko razlikuje od projekta do projekta. Vendar pa s strokovno pomočjo in natančno oceno vaših potreb, lahko izdelate spletno stran, ki bo ustrezala vašim potrebam in vašemu proračunu.

Na koncu seveda ne pozabite pogledati svoje potrebe po navedenih storitvah – obstaja veliko ponudnikov storitev za izdelavo spletnih strani po ugodni ceni, ki poskrbijo zanesljivo in kakovostno službo. Naša strokovna ekipa je pripravljena ponuditi najustreznejše možnosti glede na vaše želje in potrebe. Več informacij in natančnejša ponudba pa je oddaljena le en klic (041 529 076) ali email stran.

Za natančnejše pribliške si lahko ogledate tudi naš cenik izdelave spletnih strani in trgovin.

Nudite garancijo na zadovoljstvo?

V našem podjetju dajemo prednost zadovoljstvu strank pred vsem drugim. Kot dokaz te zaveze ne sprejemamo predplačil za izdelavo spletnih strani in trgovin – plačilo izvedemo šele, ko so stranke popolnoma zadovoljne z izdelkom, ki so ga prejele. Naše zagotavljanje kakovosti pomeni, da lahko zaupate, da bo vaš projekt dokončan v skladu z najvišjimi standardi odličnosti!

Je za spletno stran ali trgovino obvezen kakšen mesečni ali letni strošek?

Za delovanje in uspeh spletnega mesta sta potrebni dve ključni sestavini: ime domene in gostovanje. Domene, kot je www.mojastran.si, običajno stanejo približno 15 EUR na leto za redne cene – majhna naložba, ki pa lahko pomeni veliko razliko v smislu vidnosti na spletu! Gostovanje je idealno za podjetja ali kompleksna spletna mesta, kjer je morda potreben napreden strežnik; običajno stane vsaj 5 EUR na mesec, odvisno od specifikacij, ki jih zahtevajo vsebina in dejavnosti vašega spletnega mesta. Naša ekipa vam je vedno na voljo za pomoč pri doseganju optimalne učinkovitosti s katero koli potrebno kupljivo storitvijo – dovolite nam, da za to poskrbimo še danes!

Ali je spletno stran potrebno vzdrževati?

Če želite resno uspeti na spletu, je redno vzdrževanje spletnega mesta nujno. S tem ne boste zagotovili le varnosti spletnega mesta pred nezaželenimi vdori in posodobljenih varnostnih kopij v primeru okvare, temveč tudi optimalno delovanje za hitro nalaganje strani in nemoteno podporo strankam po telefonu ali elektronski pošti. Zlasti pri zapletenih spletnih mestih za e-trgovino lahko takšna proaktivna pozornost do podrobnosti pomeni razliko med uspehom in neuspehom!

Lahko spletno stran urejam sam?

Z vrhunskim urejevalnikom spletnih strani, ki vam omogoča popoln nadzor nad vsemi vidiki spletnega mesta, lahko sprostite svojega notranjega tehničnega guruja. Prilagodite vse, od besedila do podatkov, in dodajte slike, ne da bi vam bilo treba prositi za pomoč! Prevzemite ustvarjalno svobodo v svoje roke še danes – to še nikoli ni bilo tako enostavno.