DIVI BUILDER

Kako urejati vašo spletno stran

Vsakemu lastniku spletne strani je najverjetneje v interesu se naučiti upravljati z njo. Na srečo je vaša spletna stran, v kolikor smo vam jo naredili pri podjetju splet99.net, izdelana z enim najboljših in najpreprostejših urejevalnikom vsebine kar jih obstaja – Divi builder. Tokrat vam bomo pokazali, kako urejati vašo spletno stran. Naučili vas bomo spreminjati, premikati, brisati in dodajati elemente na spletni strani, kot so na primer besedila, slike, gumbi,…

Kako dostopati do urejevalnika

Po e-mailu smo vam poslali uporabniško ime in geslo. Če tega še niste prejeli nas kontaktirajte in omogočili vam bomo dostop. Do ozadja spletne strani običajno dostopate preko povezave www.vašadomena.com/wp-admin. V primeru da ste naročnik enaga od paketov vzdrževanja, ki omogoča tudi varnostno zaščito ter varnostne kopije vaše spletne strani, potem je ta link drugačen in ste ga prejeli ob uporabniškem imenu ter geslu.

Ko ste vpisani v WordPress, lahko obiščete poljubno podstran na vaši spletni strani. Za vstop v urejevalnik boste zgoraj kliknili na povezavo Enable Visual builder.

Ko boste urejevalnik (visual builder) zagnai prvič, vam bo ta ponudil dve opciji.

  • Start Building
  • Take the Tour

Če želite začeti stran urejati takoj, potem kliknite prvo opcijo, zelo priporočljivo pa je, da zaženete “Take the Tour” ki vam bo na preprost način pokazal nekaj osnovnih korakov za urejanje.

Kako urejati besedilo in druge module vaše spletne strani

Vaša spletna stran je v urejevalniku sestavljena iz več modulov. Moduli so obarvani sivo in lahko predstavljajo:

  • modul za besedilo,
  • modul za ikone,
  • modul za gumbe,
  • modul za slike in video,
  • modul za kontaktni obrazec,

Urejanje besedila

Besedilo lahko v urejevalniku spreminjate neposredno na spletni strani. Preprosto se z miško postavite na besedilo ter ga urejate.

Za naprednejše nastavitve vstopite v nastavitve modula. Tam lahko spreminjate barve in velikost pisave, podlago, mu dodate senco ali pa modul skrijete za mobilne telefone. Naslovom lahko določite atribute H1-H6, ki vam bodo pomagali do boljših rezultatov v iskalniku.

Dodajanje ali urejanje slik in drugih modulov

Modul za slike lahko dodate kot vsak drug modul. Enako ga lahko kopirate, premikate in mu urejate razne nastavitve. Za boljšo predstavo si oglejte spodnji video.

Vrstice in upravljanje z njimi

Vsak modul mora biti v svoji vrstici. Vrstice so zelene barve in funkcionirajo podobno kot moduli. Vsako vrstico lahko isto kloniramo, brišemo ali ji urejamo nastavitve. Če jo shranimo v knjižnico pomeni, da jo bomo lahko uporabili na drugi strani. Struktura vsake vrstice je lahko 1 do 6 kolonska. Več si oglejte v spodnji povezavi.

Dodajanje modulov in vrstic v knjižnico

Vsak modul in vrstico lahko dodamo v knjižnico. Knjižnica tako postane zbirka vseh modulov, ki jih uporabljamo večkrat na strani. Še več, modul in vrstico lahko shranimo kot globalno.

Dodajanje nove strani

Če želite vsebino vaše strani obogatiti z novo stranjo, lahko to storite tako, da v orodni vrstici izberete Nov-stran.

Strani bo potrebno dodati naslov, jo objaviti ter nato urediti z klikom na gumb USE DIVI BUILDER. Tu vas čaka nova izbira.

Stran lahko naredite na novo od začetka (prva izbira), uvozite template že izdelanih strani (druga izbira) ali pa še najlažje, kopirate eno izmed vaših obstoječih strani (tretja izbira.)