Najboljše prakse pri oblikovanju strukture spletnih strani

Najboljše prakse pri oblikovanju strukture spletnih strani

Večina lastnikov podjetij se zaveda, da je spletna stran bistvenega pomena za pridobivanje novih strank in rast podjetja. Vendar se mnogi ne zavedajo, da lahko zastarela ali slabo oblikovana spletna stran dejansko povzroči več škode kot koristi. Zato je pomembno, da spletno stran posodabljate z najnovejšimi najboljšimi praksami na področju oblikovanja in SEO. Pa razložimo nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri oblikovanju ali preoblikovanju spletnih strani.

Začnite z okvirjem, da začrtate strukturo svoje spletne strani

Oblikovanje ogrodja za spletno stran ali spletno trgovino je pomemben prvi korak pri zagotavljanju nemotenega delovanja in odličnega videza vaše spletne strani ne glede na vrsto vsebine, ki jo ponujate. S pomočjo temeljitega načrta lahko določite, kako najbolje organizirati strani na spletni strani in kje naj se pojavijo različni elementi. Pri tem se morate natančno odločiti, katere teme je treba obravnavati na vsaki strani, analizirati vsa navigacijska orodja, ki se bodo uporabljala, kot so meniji in naslovi ter oblikovati pravila za dosledno oblikovanje elementov, kot so velikost besedila, vrsta pisave, barvna shema, gumbi in še veliko več. Z vnaprejšnjim načrtovanjem strukture spletne strani lahko dolgoročno prihranite čas, saj si lahko na prvi pogled ogledate, kako je vsaka stran povezana s preostalim delom spletne strani in poskrbite, da bo spletna stran vedno videti profesionalno v vseh pogledih.

Uporabite čiste, preproste elemente oblikovanja, po katerih je enostavno krmariti

Če ustvarjate spletno stran, je eden najpomembnejših elementov, ki jih je treba upoštevati, oblikovanje. Prizadevati si morate za preprost videz, ki ne bo preobremenil uporabnikov, hkrati pa ustvariti elemente, po katerih se je mogoče enostavno orientirati. Prisiljevanje uporabnikov, da iščejo po številnih nepotrebnih elementih in funkcijah, je lahko zamudno in moteče. Najbolje se obnese čista in elegantna zasnova, pri kateri so vsi glavni elementi ločeni za lažji dostop. Osredotočite se na navigacijo, da uporabnikom ne bo treba porabiti celega stoletja za iskanje iskanega. Tako bo njihova uporabniška izkušnja veliko bolj prijetna in estetska od začetka do konca!

Spletno mesto optimizirajte za mobilne naprave

V današnjem digitalnem svetu je optimizacija spletne strani za mobilne naprave bistvenega pomena za doseganje večjega števila strank. Ker uporabniki pametnih telefonov predstavljajo približno 80 odstotkov vsega spletnega prometa, je pomembno, da je vaša spletna stran zasnovano tako, da uporabnikom omogoča zanimivo in uporabniku prijazno izkušnjo. Preproste prilagoditve, kot so povečanje velikosti pisav, uporaba večjih gumbov in preureditev postavitve strani, lahko močno pripomorejo k zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje. Ustvarjanje popolnoma odzivne zasnove za vašo spletno stran bo zagotovilo tudi, da bo vaša spletna stran pravilno prikazana na vseh vrstah mobilnih naprav. Ti koraki ne bodo le optimizirali vaše spletne strani za mobilne naprave, temveč vam bodo pomagali pritegniti več strank in na splošno ustvariti več prometa na vaši spletni strani.

Vključite privlačne vizualne in večpredstavnostne vsebine

Ne glede na to, ali pišete spletno kopijo ali ustvarjate spletni tečaj, lahko uporaba privlačne vizualne in večpredstavnostne vsebine bistveno izboljša uporabniško izkušnjo. Učinkovita grafika, predstavitveni videoposnetek ali interaktivni kviz lahko bistveno vplivajo na to, kako dolgo bodo obiskovalci ostali na vaši spletni strani. Vključevanje vizualnih in večpredstavnostnih vsebin v vašo digitalno strategijo ne samo da doda dodatne podrobnosti vašim zamislim, ampak tudi dokazano izboljša stopnjo priklica med uporabniki. Strateška uporaba teh orodij vam daje tudi priložnost, da presežete besede in učinkoviteje komunicirate s potencialnimi strankami.

Uporabite učinkovite pozive k akciji, da obiskovalce spodbudite k želenim dejanjem

Pritegniti obiskovalce k določenemu dejanju na spletni strani ni enostavno. Zahteva skrbno načrtovanje in pametno uporabo učinkovitih pozivov k akciji. To je lahko vse od pozivov uporabnikom, naj se prijavijo na e-poštni seznam, opravijo nakup ali izpolnijo anketo. Ključ je v načinu oblikovanja teh pozivov k ukrepanju – z močnim jezikom, ki sporoča vrednost in hkrati spodbuja želeno dejanje. Ne glede na to, ali gre za poziv “začnite brezplačni preizkus še danes” ali “Pridružite se zdaj in prihranite 20 %”, morajo obiskovalci spletne strani razumeti, zakaj morajo ukrepati, in to čim prej. Učinkoviti pozivi k akciji pomagajo pri doseganju končnih rezultatov, saj izboljšujejo stopnjo konverzije, zato se dolgoročno splača poskrbeti, da uporabljate jezik, ki še bolj poudarja želeno dejanje.

Redno vzdržujte spletno stran, da zagotovite njeno pravilno delovanje

Redno vzdrževanje in testiranje funkcionalnosti spletne strani je bistvena sestavina uspešnega digitalnega poslovanja. Tako lahko odkrijete napake, ki vplivajo na uporabnost in tudi tiste, ki lahko motijo pomembne procese, kot so plačila ali oddaja podatkov. Prav tako je treba spletno stran preizkusiti za vse nove funkcije, posodobitve ali varnostne popravke; s tem boste obiskovalcem zagotovili najboljšo možno izkušnjo. Zagotavljanje pravilnega delovanja spletnega mesta gradi zaupanje pri obiskovalcih in lahko poveča stopnjo konverzije, zato je vredno vlagati čas in sredstva v redno preverjanje, testiranje in vzdrževanje spletne strani.

Ustvarjanje dobro delujoče in učinkovite spletne strani s pravim postopkom ni težko. Če začnete z okvirom, ki je preprost in enostaven za uporabo, lahko ustvarite spletno stran, ki je videti profesionalno in je optimizirana tako za namizno kot mobilno uporabo. Poskrbite, da bodo elementi oblikovanja jasni in jedrnati, nato pa izboljšajte uporabniško izkušnjo z zanimivo vizualno in večpredstavnostno vsebino. Če boste obiskovalce s pozivi k ukrepanju spodbudili k ukrepanju, boste povečali vključenost uporabnikov in število konverzij. In nenazadnje, spletno stran redno temeljito vzdržujte, testirajte, da se prepričate o njenem pravilnem delovanju. Če potrebujete dodatno pomoč ali navodila za začetek gradnje spletne strani, si še danes oglejte naše storitve na Splet99!

Preberite tudi: