Pridelovanje prometa na spletno trgovino triki, ki so jih poznali le redki

Vzpostavili ste spletno trgovino in zdaj je čas, da pridobite nekaj prometa! Morda se sprašujete, kako doseči, da ljudje najdejo vašo trgovino. No, obstaja nekaj trikov, ki jih ne pozna veliko ljudi… na srečo boste to izvedeli! Preberite nekaj nasvetov za pridobivanje prometa v vaši spletni trgovini.

Ustvarite privlačno ime za svojo trgovino, ki si ga boste zlahka zapomnili

Zakaj ne bi med vsemi trgovinami okoli vas izstopali z edinstvenim in privlačnim imenom? Bodite ustvarjalni z imenom svoje trgovine in poskrbite, da si ga bodo vsi zapomnili. Če želite, naj bo malce neumno – trgovino lahko na primer poimenujete “Sijajna grenivka”. Ne glede na to, kakšno humorno ime izberete, poskrbite le, da si ga boste preprosto zapomnili; tako ga bodo potencialne stranke vedno našle!

Za oglaševanje izdelkov in storitev uporabljajte platforme družbenih medijev

Družbeni mediji so postali bistveni del oglaševalskih strategij številnih podjetij in to z dobrim razlogom. Razmišljajte o njem kot o najboljšem načinu, kako doseči svoje oboževalce ali, kot jim radi rečemo, “ambasadorje blagovne znamke”. Ne glede na to, ali začenjate s skromnim proračunom za trženje ali imate globoke žepe za plačane oglaševalske kampanje, so lahko družbeni mediji neprecenljiv način za povečanje dosega in pritegnitev potencialnih strank. Ne pozabite biti ustvarjalni – nikoli ne veste, kdo lahko vašo objavo na Facebooku, zgodbo na Instagramu, videoposnetek na YouTubu ali nit na Twitterju izkoristi za prodajo. Čeprav komedija ni vedno primerna za vašo panogo ali blagovno znamko, ne pozabite, da morate tu in tam uporabiti humor kot učinkovito orodje za promocijo svojih izdelkov in storitev. Kdo ve? Morda se boste ob objavi nečesa vsakdanjega, kot je predstavitev novega izdelka, celo nekajkrat nasmejali od srca!

Razdelite popuste in kupone, da bi ljudi spodbudili k obisku trgovine

V želji, da bi v našo trgovino prišlo več kupcev, vam ponujamo različne popuste in kupone. Zakaj jih ne bi preizkusili? Ne more škoditi, če si lahko privoščite nekaj dodatnih eurov popusta. Konec koncev, če ne razveselite svoje denarnice, kaj vam to pomaga? Pojdite, izkoristite priložnost in si zagotovite nekaj skrivnih prihrankov – nikoli ne veste, kdaj se bo takšna ponudba še pojavila! Ne pozabite novice deliti s svojimi nakupovalnimi kolegi, da bodo tudi oni lahko izkoristili ugodnosti. Na kaj še čakate? Pokažite nam svoje pogajalske sposobnosti!

Pišite prispevke na blogu o svojih izdelkih in jih delite v družabnih medijih

Pisanje prispevkov na blogih o svojih izdelkih je lahko odličen način za povezovanje in morebitno povečanje prodaje. Ne le to, to je tudi priložnost, da javnost seznanite s svojo ponudbo. To je tudi odličen čas, da v vsebino vnesete nekaj humorja. Lahko ste ustvarjalni pri temah, ki zajemajo vse od tega, kaj vas je navdihnilo za izdelavo določenega izdelka, pa vse do čudaških pregledov izdelkov, ki so narejeni v slogu “jezik v šali”! In ne pozabite na četrti korak – ko napišete ta čudovita dela, jih delite daleč naokoli po vseh znanih družbenih medijih!

Sodelujte v spletnih forumih in svojo trgovino omenite v podpisu

Sodelovanje v spletnih forumih ni le iskanje odgovorov na vaša vprašanja, temveč tudi odličen način za promocijo imena vaše trgovine! To je lahko tako preprosto, da na dno svojih objav dodate povezavo do svoje trgovine (t. i. podpis) in nenadoma vsi vedo, kdo ste. Naj bo le okusna – nihče noče brati objave, ki je obremenjena s težkimi prodajnimi predlogi! Lahkoten in humoren pristop se pogosto bolje obnese.

Poskrbite, da bo vaša spletna stran enostavna za navigacijo in prijazna do uporabnika

Zagotoviti, da je vaša spletna stran uporabniku prijazna in enostavna za navigacijo, je bistvenega pomena za prve obiskovalce, saj, bodimo iskreni, nihče si ne želi, da bi mu bilo treba po nepotrebnem reševati miselno telovadbo, da bi ugotovil, kako se znajti na nepotrebno zapletenem spletnem mestu. Če bo vaše spletno mesto enostavno za uporabo, bodo tudi navadni smrtniki z najosnovnejšim tehničnim znanjem lahko v nekaj sekundah prišli od točke A do točke B! Verjemite nam – po tem, ko ste v naglici oblikovali in zgradili čudovito spletno stran, vam bo majhna pomoč pri oblikovanju bralcu prijaznega spletnega mesta v veliki meri pomagala, da se bodo obiskovalci zadržali na njem. Če torej želite, da uporabniki postanejo oboževalci vsega vašega trdega dela, si zapomnite: stvari naj bodo preproste, kot da bi vaše spletno mesto gostilo olimpijske sodnike v drsanju!

Ustvarjanje uspešne spletne trgovine je lahko na splošno zelo zahtevno, zato je pomembno, da vzpostavite učinkovito strategijo blagovne znamke in trženja. Z ustvarjalnostjo pri imenu trgovine in uporabo platform družbenih medijev ter različnih drugih načinov oglaševanja boste lahko dosegli več kupcev kot kdaj koli prej. Poleg tega sta ponudba popustov in kuponov ter sodelovanje v spletnih forumih dva koristna načina, s katerima lahko potencialnim strankam pokažete, kako zelo vam je mar zanje. Nazadnje poskrbite, da bo vašea spletna stran vizualno privlačna in zelo dostopna, sicer boste verjetno izgubili ekonomsko ozaveščene potrošnike. Če torej želite danes ustvariti uspešno podjetje, zaupajte podjetju Splet99 d.o.o., strokovnjakom za oblikovanje spletnih strani in spletnih trgovin!

Preberite tudi: