Primerjava spletne trgovine izdelane v Woocommerce ali Shopify

Primerjava spletne trgovine izdelane v Woocommerce ali Shopify

Večina podjetij dandanes deluje prek spleta ali pa ima v svojem poslovanju določeno komponento e-trgovine. Če iščete spletno trgovino, boste hitro ugotovili, da lahko izbirate med številnimi platformami. Dve najbolj priljubljeni sta Woocommerce in Shopify. V tem prispevku bomo primerjali obe platformi, da boste lahko sprejeli utemeljeno odločitev o tem, katera je prava za vaše podjetje. Začnimo!

Kaj je spletna trgovina in kakšen je njen namen?

Izdelava spletne trgovine s Splet99 je odličen način za razširitev vašega poslovanja. Spletna trgovina je preprosto spletna stran, na kateri lahko stranke varno kupujejo izdelke, ne da bi jim bilo treba zapustiti dom, 24 ur na dan, 7 dni v tednu. To je priročna možnost za stranke, ki ne morejo obiskati fizičnih trgovin ali želijo nekaj posebnega, kar ni takoj na voljo. Poleg tega je ustvarjanje spletne trgovine s Splet99 hitro in enostavno. V manj kot 14 dneh lahko vzpostavite svojo spletno trgovino in jo pripravite za delo! Z dostopom do več kot 100 različnih dodatkov in uporabniku prijaznim oblikovalskim vmesnikom ni čudno, da je izdelava spletne trgovine postala bolj priljubljena kot kdaj koli prej.

Predstavitev Woocommerce in Shopify kot dve najbolj priljubljeni platformi za e-trgovino

Ker se svet e-trgovine še naprej razvija, spretni lastniki podjetij iščejo pravo platformo, ki jim bo pomagala predstaviti njihove izdelke in storitve. Dve izmed najbolj priljubljenih možnosti, ki sta danes na voljo, sta Woocommerce in Shopify. Woocommerce in Shopify ponujata odlične priložnosti za podjetja, ki želijo uspeti v svetu e-trgovine. Obe sta odlični izbiri: Woocommerce je zmogljiva platforma, ki vam omogoča hitro in enostavno vzpostavitev trgovine v sistemu WordPress, Shopify pa zagotavlja varno spletno trgovino z vsemi potrebnimi orodji. Vsaka od njiju omogoča nemotene in varne transakcije z integracijo sistemov za upravljanje vsebine – uporabnikom pa omogoča tudi prilagajanje trgovin z različnimi temami in dodatki. Poleg tega Shopify ponuja vse od brezplačnih preizkusov do konkurenčnih cenovnih načrtov za večja podjetja. Če torej potrebujete učinkovito rešitev za e-trgovino, vam lahko pregled obeh platform pomaga pri sprejemanju utemeljene odločitve o tem, katera od njiju najbolje ustreza vašim individualnim potrebam.

Lahko izpostavimo, da Woocommerce ima edinstveno prednost, ker je pravzaprav odprtokodno e-trgovinsko prizadevanje, ki ga je mogoče prilagoditi posameznim potrebam in željam. Tako lahko uporabniki Woocommerce namesto spreminjanja v okviru obstoječih omejitev platformo prilagodijo svojim zahtevam, kar jim omogoča popoln nadzor nad popisom izdelkov in strategijo trženja. Zaradi tega je Woocommerce skupaj z močnimi varnostnimi funkcijami vse bolj privlačna možnost za podjetnike, ki želijo začeti na digitalnem trgu.

Kako začeti z vzpostavljanjem spletne trgovine?

Vzpostavitev spletne trgovine se lahko zdi težavna naloga, vendar jo je mogoče opraviti s pravim naborom orodij in strategij. Začnite z raziskovanjem ponudnika spletnega gostovanja in e-trgovine, ki je najprimernejši za vaše podjetje. Ko ga izberete, se osredotočite na nastavitev zasnove spletne trgovine, da ustvarite celostno izkušnjo blagovne znamke v različnih napravah. Poleg tega poskrbite za dodajanje varnih in zaupanja vrednih plačilnih možnosti, da se bodo stranke pri nakupih počutile udobno. Nazadnje se osredotočite na optimizacijo SEO in ustvarjanje vsebine okoli vaših izdelkov ali storitev, da povečate organsko vidnost pri iskanju. S temi ukrepi boste zagotovili, da bo vaša spletna trgovina pritegnila stranke in jim pomagala zagotoviti zadovoljivo nakupovalno izkušnjo.

Opredelitev WooCommerce in Shopify

WooCommerce in Shopify sta dve priljubljeni rešitvi za e-trgovino, ki omogočata enostavno ustvarjanje digitalne trgovine. WooCommerce je odprtokodni vtičnik za WordPress, Shopify pa je platforma e-trgovine vse-v-enem. Z WooCommerce uporabniki namestijo vtičnik na obstoječe spletno mesto WordPress in lahko prilagodijo zasnovo in funkcije po svojih željah. Storitev Shopify je opremljena z lastnimi oblikovanimi predlogami in funkcijami trgovine, zato imajo uporabniki manj svobode pri prilagajanju svojih trgovin. Poleg tega pri storitvi Shopify uporabniki plačujejo mesečno pristojbino za gostovanje, varnostne posodobitve, plačilne možnosti in dostop do predstavnikov službe za pomoč strankam. Pri WooCommerce ni mesečne pristojbine, gostovanje si uredite sami, vendar je potrebno poskrbeti, da svoje spletno mesto redno posodabljate zaradi varnosti ali dodajali vtičnike za dodatne možnosti plačevanja. Obe rešitvi ponujata zmogljive metode elektronskega poslovanja za podjetja vseh velikosti.

Kaj so prednosti WooCommerce in kaj so prednosti Shopify?

Obe e-trgovini imata svoje prednosti in slabosti, zato je pomembno, da pred odločitvijo razumete, kaj vsaka od njih ponuja. V tem prispevku si bomo podrobneje ogledali tako WooCommerce kot Shopify in vam pomagali določiti, katera je prava za vaše podjetje.

WooCommerce je lažje prilagoditi kot Shopify in je tudi cenejši. Zaradi tega je idealna za manjša podjetja, ki šele začenjajo z delom. Ponuja tudi več oblikovnih možnosti in se tako lažje prilagodimo željam posamezne stranke. Po drugi strani pa Shopify ponuja več funkcij, kot so obnovitev zapuščene košarice, več plačilnih vrat,.. Obe imata SEO prijazne URL-je in odzivnost za mobilne naprave, zaradi katerih je vodenje spletne trgovine učinkovito. Obe platformi uporabnikom ponujata prednosti, ki jim lahko pomagajo racionalizirati spletno poslovanje in povečati prihodke, zato bo izbira ene od njiju odvisna od vaših individualnih poslovnih potreb.
Za manjša in srednja podjetja priporočamo izbiro WooCommerce, saj je ugodnejša, ponuja pa kljub temu veliko in prav gotovo lahko zadovolji vse poslovne potrebe, da nastane odlična spletna trgovina.

Vzpostavitev lastne spletne trgovine je lahko učinkovit način za razširitev poslovanja in povečanje prihodkov. Pri izbiri platforme za e-trgovino je na voljo veliko možnosti, kot sta WooCommerce in Shopify. WooCommerce je priljubljen zaradi cenovne dostopnosti in prilagodljivosti, medtem ko je Shopify najboljši za podjetja, ki iščejo poenostavljeno rešitev. Razmislite o prednostih in slabostih posameznih možnosti, da ugotovite, katera bi bila najprimernejša za vaše podjetje. Ne glede na to, katero platformo boste izbrali, lahko z nekaterimi ukrepi zagotovite, da bo vaša spletna trgovina uspešna. Začnite tako, da se seznanite s funkcijami platforme in raziščete druge uspešne trgovine v svoji niši. S pravim načrtom je lahko ustvarjanje spletne trgovine enostavno opravilo. In ko vse drugo odpove, pri podjetju Splet99 d.o.o. gotovo ne. Pomagali vam bomo ter hitro in enostavno začeli z vzpostavitvijo spletne trgovine v WooCommerce, saj smo se s to e-trgovino zelo spoprijateljili. Zakaj bi čakali še en dan? Kontaktirajte nas!

Preberite tudi: