Zakaj je pomembno pisanje blogov na spletni strani?

Zakaj je pomembno pisanje blogov na spletni strani?

Zakaj je pomembno pisati blog na spletni strani? Preprosto. S tem se internetni troli držijo na distanci. In če imate srečo, vam lahko prinese tudi kakšen posel. Predvsem pa je to učinkovit način, kako se boriti proti spletnim sovražnikom. Zato blogajte, prijatelji! In ne pozabite v svoje objave dodati malo lahkotnega humorja – tako bo internet za vse bolj vesel. Hvala za branje!

Pomaga pri SEO – ko ljudje iščejo ključne besede, povezane z vašim spletnim mestom, se bodo vaše objave na blogu prikazale med rezultati

Če iščete način, kako zagotoviti, da se bo vaše spletno mesto povzpelo na vrh rezultatov iskalnika Google, je uporaba SEO vsekakor prava pot! SEO pomeni optimizacijo za iskalnike in je odličen način za zagotavljanje najboljših možnosti, da se vaše objave na blogu prikažejo na zaslonih potencialnih strank, ko vnesejo ključne besede, povezane z vašim spletnim mestom. SEO je, kot da bi na vašo vsebino posipali čarobni pravljični prah – pomaga, da se vsebina dvigne nad gnečo in skoči iz rezultatov iskalnikov. Če torej želite, da vas ljudje, ki iščejo po spletu, opazijo, ni boljšega načina kot optimizacija s SEO!

Dokazuje, da ste strokovnjak na svojem področju – če nenehno pišete informativne objave na blogih, vas bodo ljudje videli kot avtoriteto

Če želite postati najboljši vodja toastmasterjev v mestu, morate začeti objavljati prispevke na blogu! Z doslednim pisanjem in deljenjem pronicljivih in koristnih prispevkov na blogu boste pridobili ugled strokovnjaka na svojem področju. Ne samo to, tudi vaši novi oboževalci bodo mislili, da ste najboljši! Pisanje za javnost je lahko živčno opravilo, vendar boste z vsako objavo postali bolj samozavestni in bolj cenjeni. Zato ne odlašajte – nikoli ne veste, kdo bo morda naslednji teden ob tej uri bral vaše neverjetne modrosti!

Spodbuja promet na vašo spletno stran – več kot je vsebine na vaši spletni strani, večja je verjetnost, da jo bodo ljudje obiskali

Če želite povečati obisk na spletni strani, zakaj ne bi poskusili s pristopom “količina nad kakovostjo”? Seveda vaša vsebina morda ne bo na ravni Pulitzerjeve nagrade, a če je dovolj, se bodo ljudje na njo zagotovo kdaj spotaknili! Temu pravimo “nasičenost z vsebino” in nihče tega ne počne bolje. Več kot je vsebine na vašem spletnem mestu – ne glede na to, kako povprečna je – več je možnosti, da bo nekdo našel pot do vaše strani. Zato ne skrbite, da bi napisali mojstrovino, ampak se lotite pisanja. V hipu boste pritegnili množice.

Gradi odnose z bralci – če bralci z veseljem berejo vaše blogovske objave, bodo z vami verjetno tudi poslovno sodelovali

Če želite biti uspešni v poslu, morate imeti dobre odnose s strankami. Vendar to ne pomeni, da morate poslati ekipo prodajalcev, da se z njimi osebno srečajo; vse, kar potrebujete, je dober blog in kakovostna vsebina! Odličen blog gradi odnose z bralci, saj jim omogoča vpogled v vaše podjetje in v to, kaj ga dela edinstvenega. Če je vaš slog pisanja zabaven in zanimiv, se bodo bralci ob branju vaših prispevkov resnično zabavali. In ko bodo poslovali z vami, bodo vedeli, da boste enako raven ustvarjalnosti vnesli tudi v njihov projekt. Zato dovolite, da vas bralci spoznajo prek vašega bloga; to je ena najboljših naložb, ki jih lahko naredite za vzpostavitev izjemnih odnosov s strankami.

Daje vam priložnost, da pokažete svojo osebnost – dovolite bralcem, da vas spoznajo in spoznajo, kaj vas žuli!

Če svojo osebnost pokažete na spletu, je to kot bleščeča predstava – in lahko ste prepričani, da za udeležbo ni treba plačati vstopnice. Pravzaprav bolj kot boste ustvarjalni in drzni pri razkrivanju sebe, bolj boste pritegnili! Zakaj ne bi tistim tam zunaj omogočili, da dobijo popolno predstavo o tem, kako divji in čudaški ste v resnici? Navsezadnje se za avatarjem ali uporabniškim imenom (upajmo) skriva resnična oseba, ki želi biti videna. Zato pridite vsi in si oglejte to vznemirljivo predstavitev duhovitosti, humorja in čudaškosti – samo čaka na občinstvo!

Na splošno je pisanje bloga odličen način za povečanje prometa na vaši spletni strani, prikazovanje strokovnega znanja in spoznavanje bralcev. Ne samo, da bo povečalo vidnost v iskalnikih in vam pomagalo dokazati, da ste strokovnjak na svojem področju, ampak vam bo dalo tudi priložnost, da pokažete nekaj osebnosti – nekaj, kar je nam v podjetju Splet99 d.o.o. zelo všeč! Zakaj se torej po premisleku o dosegljivih prednostih SEO in izboljšanih možnostih mreženja ne odločite za blogerstvo? Ne bo vam žal; pisanje kreativnih prispevkov na blogu je morda prav to, kar vam je bilo naročeno. Kdo ve? Morda bo pisanje vaša nova strast! Zato si nalijte skodelico čaja (ali kave za bolj budne), se usedite na stol in se lotite raziskovanja tega novega podviga. Verjamemo v vas!

Preberite tudi: