Kako izboljšati hitrost vaše spletne strani?

Kako izboljšati hitrost vaše spletne strani?

Se trudite, da bi vaše spletno mesto delovalo hitro? Če je tako, ne skrbite – vsi smo že bili tam. Z nekaj preprostimi strategijami in nasveti boste lahko pohitrili svoje spletno mesto in se vrnili na hitri pas. Vemo, da zmogljivost spletnega mesta vpliva na uporabniško izkušnjo, uvrstitev strani in še več – zato ne čakajte, da bo prepozno! Poglobite se v ta prispevek na blogu in se naučite, kako lahko svoje spletno mesto v hipu poženete s svetlobno hitrostjo.

Poskrbite, da je spletna stran posodobljena, tako bo delovala hitreje

Ali je vaše spletno mesto malce mlačno? Seveda še vedno deluje in opravlja svoje delo, vendar zakaj bi se zadovoljili s počasnim delovanjem? Morda se tega ne zavedate, vendar lahko zastarela spletna stran upočasni celotno poslovanje, poleg tega pa je zastarela spletna stran videti neprofesionalno. Zato se znebite težav s posodabljanjem spletnega mesta – presenečeni boste, kako hitreje bo delovalo, ko bo vse dobro prilagojeno in bo delovalo brezhibno.

Optimizacija slik in medijskih datotek za skrajšanje časa nalaganja

Ste se naveličali sedeti in opazovati, kako vaše slike in medijske datoteke upočasnjujejo delovanje vašega spletnega mesta? Brez skrbi, poskrbeli smo za vas! Z optimizacijo slik in medijskih datotek lahko drastično skrajšate čas nalaganja in pospešite delovanje spletnega mesta hitreje kot kdaj koli prej. To je popolna rešitev za tiste, ki nimamo časa gledati, kako se naša vsebina nalaga počasi! Poleg tega bodo vaši uporabniki zadovoljni s hitrejšim nalaganjem in izboljšano izkušnjo. Na kaj še čakate? Optimizirajte slike in medijske datoteke ter pospešite delo, preden bo kdo začel pisati zabavno pesem o tem, kako dolgo traja nalaganje česar koli na vašem spletnem mestu.

Zmanjšajte število preusmeritev in odstranite nepotrebne vtičnike na spletni strani

Je vaše spletno mesto počasno? Niste prepričani, zakaj se strani nalagajo celo večnost? Morda so krivi nepotrebni vtičniki in preusmeritve! Seveda je med vami in vsebino le nekaj sekund, vendar je vsaka sekunda pomembna. In če imate vsak dan opravka z več sto ali več tisoč obiskovalci, se te dodatne sekunde hitro seštejejo! Če želite povečati hitrost nalaganja strani, si oglejte dodatne vtičnike ali preusmeritve na svojem spletnem mestu. Prepričajte se, da je vse potrebno in koristno – morda vam bo to na dolgi rok prihranilo veliko časa!

Namestite vtičnik za predpomnjenje, da izboljšate hitrost spletne strani

Izvajanje optimizacije spletnega mesta je lahko naporno, vendar je namestitev vtičnika za predpomnilnik eno od najučinkovitejših povečanj hitrosti spletnega mesta, ki ga lahko naredite. Ta pametna programska oprema v ozadju shranjuje komponente spletnega mesta, tako da jih lahko takoj postreže obiskovalcem, namesto da bi jih moral strežnik ustvariti ob vsakem nalaganju strani. S tem ne boste le pospešili spletne strani, temveč tudi sprostili dragocene strežniške vire, kar bo pomagalo zagotoviti, da bo spletna stran ostala na spletu tudi v času največjega prometa. Poleg tega to nič ne stane in vam ne bo vzelo veliko časa, zato se lotite predpomnjenja!

Omogočite stiskanje v spletnem strežniku za boljšo zmogljivost

Vsi želimo, da se spletne strani nalagajo hitreje, in eden od načinov za to je, da v spletnem strežniku omogočite stiskanje. S stiskanjem lahko zmanjšamo velikost datotek spletnih strani, tako da se lahko hitreje prenesejo med spletnim strežnikom in spletnim brskalnikom. Če želite, da vaše spletne strani poletijo z “virtualnih polic”, morate za boljšo zmogljivost vsekakor omogočiti stiskanje v spletnem strežniku! Manjša velikost datoteke pomeni hitrejše nalaganje, ja tako preprosto je!

Poskusite izvesti “dirko” med dvema spletnima mestoma – preverite, katero bo prvo na cilju! (namig – želite, da je to vaše podjetje!)

Če iščete zabaven način, kako se preizkusiti in ugotoviti, katera spletna stran je najhitrejša, zakaj ne bi poskusili z “dirko”! Merite čas in preverite, katera od vaših najljubših spletnih strani je prva na cilju. Kdo ve, morda bo spletna stran vašega podjetja zmagovalka! Obujte tekaške copate, pripravite se na tek in ne pozabite pritisniti gumba start, da boste točno vedeli, kdaj se dirka začne. To bi moral biti razburljiv dogodek – ugotovimo, kdo bo prišel prvi!

Wow, kdo bi vedel, da je optimizacija kode spletnega mesta tako zapletena? Čiščenje kode, optimizacija slik in medijskih datotek ter zmanjšanje števila preusmeritev so odlični načini za izboljšanje hitrosti spletnega mesta. Z namestitvijo vtičnika za predpomnjenje lahko s hitrejšim nalaganjem strani pridobite dodatno prednost pred konkurenti. Poleg tega omogočanje stiskanja v spletnem strežniku pomaga zmanjšati velikost strani za boljšo uporabniško in mobilno izkušnjo. In nič ne škodi, če preizkusite dve spletni mesti z “dirko”, da vidite, katero bo končalo prvo! Če ste zaradi česar koli od tega izgubljeni ali preobremenjeni. Ne skrbite! Splet99 je tu, da vam pomaga zagotoviti, da bo delovanje vašega spletnega mesta na vrhuncu. Pokličite nas in si čim prej zagotovite hitro, sodobno in odzivno spletno stran na vseh napravah!

Preberite tudi: