Kako izbrati prave slike za vašo spletno stran ali spletno trgovino?

Kako izbrati prave slike za vašo spletno stran ali spletno trgovino?

Predstavljajte si: za oblikovanje čudovite spletne strani ali spletne trgovine za svoje podjetje ste porabili nešteto ur in komaj čakate, da jo pokažete. Ponosno pritisnete gumb za objavo, vendar je le ena težava, vaša spletna stran ali spletna trgovina je brez pravih slik videti nekoliko dolgočasno! Ne glede na to, ali gradite spletno stran ali spletno trgovino od začetka ali poskušate vdihniti novo življenje obstoječi, je ključnega pomena za odličen prvi vtis zagotoviti, da vizualni elementi delujejo usklajeno. Toda kako izbrati prave slike, ko je na voljo toliko možnosti? Brez skrbi, imamo vse odgovore! V tem prispevku bomo raziskali različne vrste slik in preučili načine izbire fotografij, ki bodo poskrbele za obračanje glav in pretvorbo več obiskovalcev v stranke. Zato začnimo pot do boljših vizualnih podob za vašo spletno stran ali spletno trgovino!

Spoznajte, kako pomembno je izbrati prave slike za spletno stran ali spletno trgovino in zakaj je to pomembno

Če vas kdo vpraša, ali so slike res tako pomembne za spletno stran ali spletno trgovino, mu odgovorite: “Seveda so! Če bi bile slike hrana, bi bile najpomembnejši del sendviča! Ali si želiš jesti suh, neokusen sendvič brez slike?” Če še vedno ni prepričan, nekaj smešnih opisov: slike zagotavljajo vizualno privlačnost, kot slastne dišeče pecivo in pomagajo pri predstavitvi vaše blagovne znamke, kot dober kuhar, ki predstavlja svojo specialiteto. Ne pozabite, da so slike prvi vtis, zato ne tvegajte, saj bi lahko padli v fotografsko past, v kateri so slike, ki niso na ravni. Izberite prave slike in očarajte obiskovalce spletne strani ali spletne trgovine, kot bi jih očarala popolna rezina torte!

Odločite se, kakšen vizualni slog želite za svoje spletno stran ali spletno trgovino in se ga držite

Če iščete nov dizajn za svojo spletno stran ali spletno trgovino, bodite odločni in izraziti pri izbiri vizualnega sloga. Ali ste bolj za minimalističen videz ali pa se radi poigravate s svetlimi barvami? Ne glede na vašo izbiro imejte v mislih “manj je več”, razen če ste ljubitelj kričečih barv in nenavadnih oblik. Če boste lepo in smiselno združili vse vizualne elemente, boste dobili spletno stran ali spletno trgovino, ki bo osupnila vaše obiskovalce. Torej, ne skrbite, če nimate pojma o oblikovanju, saj lahko preprosto ustvarite privlačno spletno stran ali spletno trgovino, ki bo pritegnila veliko ljudi. In če stvari ne gredo po načrtih, se pa vedno lahko nasmehnete in rečete “saj je samo spletna stran”.

Poiščite visokokakovostne fotografije, za katere ni treba plačati avtorskih honorarjev in jih uporabite na svoji spletni strani ali spletni trgovini

Misliš, da je nemogoče dobiti kakovostne fotografije brez plačila avtorskih pravic? Niti slučajno! Obstaja več spletnih strani, ki ponujajo brezplačne fotografije, ki izgledajo kot da jih je naredil profesionalni fotograf. Tako lahko posodobite svoje spletno mesto s slikami, brez da bi bili v zadregi zaradi kršenja avtorskih pravic. Že vidim kako sijete od navdušenja, ko bo vaša spletna stran ali spletna trgovina zasijala z novimi slikami.
Ne pozabite pa tudi povprašati izdelovalca vaše spletne strani ali spletne trgovine, če ponujajo ob izdelavi kakšne profesionalne slike. Pri Splet99.net z veseljem pomagamo našim strankam z zakupljenimi profesionalnimi fotografijami, da je spletna stran ali spletna trgovina videti popolno.

Vključite edinstvene elemente, kot so teksture in vzorci na vašo spletno stran ali spletno trgovino

Ali ste naveličani, da vaša spletna stran ali spletna trgovina izgleda kot vsaka druga? Želite, da bi vaša spletna stran izstopala in privabljala pozornost? Obstaja preprost trik – dodajte nekaj edinstvenih elementov, kot so teksture in vzorci! Resno, če ste že naredili vse druge trike za izboljšanje svoje spletne strani ali spletne trgovine, potem je čas, da se igrate z vzorci in teksturami. Tako boste svojim obiskovalcem dali nekaj, kar prej niso videli, kar pa jih ne bo prestrašilo, da bodo zapustili vašo spletno stran. Vaša spletna stran bo kot vaša najljubša srajca z vzorcem – neverjetno privlačna, a še vedno profesionalna. In ne pozabite – kdorkoli pravi, da se vzorci na vzorcu ne ujemajo, očitno ni nikoli ogledal vaše spletne strani.

Poskrbite, da bodo vse slike optimizirane za spletno delovanje

Pozor, pozor, pozor! Če želite, da vaše slike ne bodo zgledale kot kakšne stare in zamegljene polaroidke, potem se prepričajte, da so optimizirane za spletno delovanje. No, razen če želite, da vaša spletna stran ali spletna trgovina izgleda kot kavarna iz 80-ih let. Ampak, če želite, da izgleda kot nekaj iz leta 2023, potem poskrbite, da so vaše slike čiste in jasne, kot da bi jih naredil profesionalni fotograf. Vaši obiskovalci bodo hvaležni, da ne bodo rabili očal, ko bodo brskali po vaši spletni strani ali spletni trgovini.
In ne pozabite, če želite, da vaše slike na spletni strani ali spletni trgovini izgledajo osupljivo, ne glede na to, kateri brskalnik ali napravo uporabljajo vaši obiskovalci je ključno, da vaše slike shranjujete v pravem formatu za splet – web format. Tako bodo vaše slike brezhibno ustrezale spletnim standardom in pripomogle k temu, da bodo vaši uporabniki ostali navdušeni nad vašo spletno stranjo ali spletno trgovino. Ne zanemarite pomembnosti pravega formata slik in povečajte svojo vplivnost na spletu!

Izbira pravih slik za oblikovanje spletnega mesta je lahko zapleten proces, vendar ni nujno, da je. Z razumevanjem ločljivosti slik, izbiro visokokakovostnih slik, ujemanjem pravih čustev in barv z zasnovo spletne strani ali spletne trgovine, iskanjem brezplačnih slik, ki ustrezajo vaši blagovni znamki, ter uporabo družbenih medijev za iskanje ustreznih in zanimivih fotografij lahko oblikujete učinkovit delovni postopek, ki vam zagotavlja edinstvene vizualne podobe za spletno prisotnost vašega podjetja. Če boste upoštevali te smernice, boste našli popolno ustreznost za slike svoje spletne strani ali spletne trgovine. V kolikor potrebujete profesionalno pomoč z vrhunskimi oblikovalskimi storitvami pa kontaktirajte nas Splet99.net. Torej na kaj še čakate? Začnite ustvarjati svojo sanjsko spletno stran ali spletno trgovino s Splet99.net še danes. Odlično oblikovanje je oddaljeno le en klik!

Preberite tudi: