Kakšne so lahko pasti, če se odločite za poceni spletno stran?

Kakšne so lahko pasti, če se odločite za poceni spletno stran?

Če ste lastnik podjetja ali organizacije, ki želi imeti svojo spletno predstavitev, se verjetno sprašujete, kako izbrati ponudnika, ki vam bo izdelal spletno stran. Na trgu je veliko različnih ponudb, ki se razlikujejo po kakovosti, ceni, storitvah in garancijah. Morda vas mika, da bi izbrali najcenejšo možnost, ki vam obljublja hitro in enostavno izdelavo spletne strani. Vendar pa je to lahko zelo tvegana odločitev, ki vam lahko prinese več škode kot koristi. V tem blogu vam bomo razložili, kakšne so lahko pasti, če se odločite za poceni spletno stran, in zakaj je bolje investirati v kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani.

Razlika med dobro in slabo spletno stranjo

Spletna stran je vaša vizitka na spletu, ki odraža vašo identiteto, ponudbo, vrednote in cilje. Spletna stran je tudi vaše prodajno orodje, ki vam lahko prinese nove stranke, poslovne partnerje, donatorje ali podpornike. Zato je pomembno, da je vaša spletna stran kakovostna, privlačna, uporabna, varna in optimizirana.

Kaj pa pomeni, da je spletna stran kakovostna? To pomeni, da ima spletna stran naslednje lastnosti:

 • Dobro oblikovanje: Spletna stran ima estetski in funkcionalni dizajn, ki je skladen z vašo grafično podobo, ciljno publiko in namenom spletne strani. Spletna stran je pregledna, enostavna za navigacijo in prilagojena za različne naprave in brskalnike.
 • Dobra vsebina: Spletna stran ima kakovostno in relevantno vsebino, ki je napisana v jasnem in prepričljivem jeziku, ki nagovarja vaše obiskovalce. Spletna stran ima tudi dobre slike, videe, grafike in druge multimedijske elemente, ki podpirajo vaše sporočilo in povečujejo zanimanje za vašo ponudbo.
 • Dobra on-site optimizacija: Spletna stran je optimizirana za iskalnike, kar pomeni, da uporablja ustrezne ključne besede, naslove, opise, oznake, povezave in druge elemente, ki izboljšujejo vašo vidnost in uvrstitev v rezultatih iskanja. Spletna stran je tudi optimizirana za hitrost, kar pomeni, da se hitro nalaga in ne zavrača obiskovalcev z dolgim čakanjem.
 • Dobra varnost: Spletna stran je varna, kar pomeni, da uporablja SSL certifikat, ki zagotavlja šifrirano komunikacijo med spletno stranjo in obiskovalcem, in preprečuje morebitne zlorabe, kraje, napade ali vdore. Spletna stran je tudi redno posodobljena, varnostno kopirana in zaščitena z protivirusno in protivlomno programsko opremo.

Kaj pa pomeni, da je spletna stran slaba? To pomeni, da ima spletna stran nasprotne lastnosti od zgoraj naštetih, torej:

 • Slabo oblikovanje: Spletna stran ima neestetski in nefunkcionalni dizajn, ki je v nasprotju z vašo grafično podobo, ciljno publiko in namenom spletne strani. Spletna stran je nepregledna, težka za navigacijo in neprilagojena za različne naprave in brskalnike.
 • Slaba vsebina: Spletna stran ima nekakovostno in nerelevantno vsebino, ki je napisana v nejasnem in nezanimivem jeziku, ki ne nagovarja vaših obiskovalcev. Spletna stran ima tudi slabe slike, videe, grafike in druge multimedijske elemente, ki ne podpirajo vašega sporočila in zmanjšujejo zanimanje za vašo ponudbo.
 • Slaba on-site optimizacija: Spletna stran ni optimizirana za iskalnike, kar pomeni, da ne uporablja ustreznih ključnih besed, naslovov, opisov, oznak, povezav in drugih elementov, ki bi izboljšali vašo vidnost in uvrstitev v rezultatih iskanja. Spletna stran ni tudi optimizirana za hitrost, kar pomeni, da se počasi nalaga in odvrača obiskovalce z dolgim čakanjem.
 • Slaba varnost: Spletna stran ni varna, kar pomeni, da ne uporablja SSL certifikata, ki bi zagotavljal šifrirano komunikacijo med spletno stranjo in obiskovalcem, in omogočal morebitne zlorabe, kraje, napade ali vdore. Spletna stran ni tudi redno posodobljena, varnostno kopirana in zaščitena z protivirusno in protivlomno programsko opremo.

Zakaj se odločijo za poceni spletno stran, če pa to ni najboljša izbira?

Morda se sprašujete, zakaj bi se sploh kdo odločil za poceni spletno stran, če pa je tako pomembno, da ima dobro spletno stran. Obstaja več razlogov, ki lahko vplivajo na to odločitev, in vam jih bomo predstavili nekaj najpogostejših.

 • Pomanjkanje znanja: Nekateri ljudje nimajo dovolj znanja o spletnem oblikovanju, vsebini, optimizaciji, varnosti in drugih vidikih, ki so pomembni za izdelavo spletne strani. Zato ne znajo oceniti kakovosti in vrednosti ponudbe, ki jo dobijo, in se zadovoljijo z najcenejšo možnostjo, ki se jim zdi dovolj dobra. Vendar pa to lahko pomeni, da dobijo spletno stran, ki je slabo oblikovana, vsebinsko revna, neoptimizirana, nevarna in neučinkovita.
 • Pomanjkanje sredstev: Nekateri ljudje nimajo dovolj sredstev, da bi si privoščili kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani. Zato se odločijo za najcenejšo možnost, ki se jim zdi dostopna in sprejemljiva. Vendar pa to lahko pomeni, da dobijo spletno stran, ki je narejena na hitro, brez skrbi za podrobnosti, brez garancije, brez podpore in brez nadgradenj.
 • Pomanjkanje vizije: Nekateri ljudje nimajo dovolj vizije, da bi videli, kakšen potencial ima spletna stran za njihovo dejavnost. Zato se odločijo za najcenejšo možnost, ki se jim zdi zadostna in zadovoljiva. Vendar pa to lahko pomeni, da dobijo spletno stran, ki je neprilagojena, neosebna, neinovativna in neprivlačna.

To so lahko zelo slabi razlogi, da se odločite za poceni spletno stran, ki pa ponavadi ni najboljša izbira. S tem lahko namreč ogrozite vašo spletno predstavitev, prodajo, ugled in uspeh. Zato je bolje, da vlagate v kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani, ki bo izpolnjevala vaše cilje in pričakovanja.

Zakaj je pomembno, da imamo dobro spletno stran?

Spletna stran je vaša vizitka na spletu, ki odraža vašo identiteto, ponudbo, vrednote in cilje. Spletna stran je tudi vaše prodajno orodje, ki vam lahko prinese nove stranke, poslovne partnerje, donatorje ali podpornike. Zato je pomembno, da imate dobro spletno stran, ki bo izpolnjevala naslednje cilje:

 • Povečanje prepoznavnosti: Dobra spletna stran vam bo pomagala doseči večjo prepoznavnost na spletu, saj bo privabila več obiskovalcev, ki bodo iskali informacije, rešitve ali izdelke, ki jih vi ponujate. Dobra spletna stran vam bo tudi pomagala izboljšati vaš ugled in zaupanje, saj bo pokazala, da ste strokovni, kredibilni in zanesljivi.
 • Povečanje zanimanja: Dobra spletna stran vam bo pomagala povečati zanimanje za vašo ponudbo, saj bo predstavila vaše prednosti, koristi in vrednost, ki jo lahko ponudite vašim obiskovalcem. Dobra spletna stran vam bo tudi pomagala vzpostaviti stik in komunikacijo z vašimi obiskovalci, saj bo omogočala enostavno in hitro interakcijo, kot so klici, e-pošta, klepet, obrazci, družabna omrežja in drugo.
 • Povečanje konverzije: Dobra spletna stran vam bo pomagala povečati konverzijo vaših obiskovalcev v vaše stranke, saj bo spodbujala njihovo odločitev za nakup, naročilo, prijavo, donacijo ali podporo. Dobra spletna stran vam bo tudi pomagala povečati zvestobo vaših strank.
 • Povečanje prometa in prodaje: Dobra spletna stran vam bo pomagala povečati promet in prodajo na vaši spletni strani, saj bo pritegnila več kakovostnih in ciljnih obiskovalcev, ki bodo zainteresirani za vašo ponudbo. Dobra spletna stran vam bo tudi pomagala povečati vaš dobiček, saj bo zmanjšala vaše stroške, povečala vašo učinkovitost in izboljšala vašo konkurenčnost.

Dobra spletna stran ključna za uspeh vaše dejavnosti na spletu, saj vam lahko prinese veliko koristi in prednosti. Zato je pomembno, da vlagate v kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani, ki bo izpolnjevala vaše cilje in pričakovanja.

En razlog, zakaj se nekateri ljudje odločijo za poceni spletno stran, je, da je na trgu veliko novih in poceni ponudnikov, ki jim obljubljajo hitro in enostavno izdelavo spletne strani. Vendar pa se morate vprašati, kako lahko ti ponudniki ponudijo tako nizko ceno za izdelavo spletne strani, in kakšna je kakovost njihovega dela.

Običajno je, da ti ponudniki uporabljajo naslednje prakse, ki lahko negativno vplivajo na vašo spletno stran:

 • Uporaba predlog: Ti ponudniki ne izdelajo spletne strani po meri, ampak uporabijo že obstoječe predloge, ki jih lahko najdete na spletu. Te predloge so pogosto zastarele, neprilagodljive, neustrezne in neoriginalne. To pomeni, da vaša spletna stran ne bo imela edinstvenega in privlačnega dizajna, ki bi odražal vašo identiteto in ponudbo, ampak bo izgledala kot kopija drugih spletnih strani.
 • Uporaba skrekanih vtičnikov: Ti ponudniki ne uporabljajo licenčnih vtičnikov, ki bi dodali funkcionalnost in varnost vaši spletni strani, ampak uporabljajo skrekane vtičnike, ki so nezakonito pridobljeni in spremenjeni. Ti vtičniki so pogosto okuženi z virusi, zlonamerno kodo, reklamami in drugimi nezaželenimi elementi. To pomeni, da vaša spletna stran ne bo delovala pravilno, hitro in varno, ampak bo ogrožala vaše podatke, denar in stranke.
 • Uporaba slabega gostovanja: Ti ponudniki ne uporabljajo kakovostnega in zanesljivega gostovanja, ki bi zagotavljalo nemoteno delovanje vaše spletne strani, ampak uporabljajo najcenejše in najslabše gostovanje, ki je pogosto preobremenjeno, nestabilno, nevarno in neugodno. To pomeni, da vaša spletna stran ne bo dostopna, hitra, varna in ugodna, ampak bo pogosto nedosegljiva, počasna, napadena in draga.

Kot vidite, so to lahko zelo slabe prakse, ki lahko povzročijo veliko težav in škode za vašo spletno stran. Zato se ne odločajte za poceni spletno stran, kajti ponavadi ni najboljša izbira. Raje investirajte v kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani, ki vam bo prinesla zadovoljstvo in uspeh.

pletna stran je vaša vizitka na spletu, ki odraža vašo identiteto, ponudbo, vrednote in cilje. Spletna stran je tudi vaše prodajno orodje, ki vam lahko prinese nove stranke, poslovne partnerje, donatorje ali podpornike. Zato je pomembno, da imate dobro spletno stran, ki bo izpolnjevala vaše cilje in pričakovanja.

V tem blogu vam bomo razložili, kakšne so lahko pasti, če se odločite za poceni spletno stran, ki pa ponavadi ni najboljša izbira. Pokazali smo vam, kaj je razlika med dobro in slabo spletno stranjo, zakaj je pomembno, da imamo dobro spletno stran, zakaj se odločijo za poceni spletno stran, ki pa ponavadi ni najboljša izbira, in zakaj je bolje investirati v kakovostno in profesionalno izdelavo spletne strani.

Upamo, da vam je bil ta blog koristen in informativen, ter da ste dobili nekaj idej in nasvetov za vašo spletno stran. Če potrebujete dodatne informacije pa nas lahko kadarkoli kontaktirate.

Preberite tudi: